Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram, crm rendszer


Kártyás fizetés szolgáltatója
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
Elfogadott kártyák
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
 
Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer a Google+-on
Ügyvitel.Net
a Google+-on
Jóteljesítési garancia, garanciális visszatartás

Áttekintés

Számos vállalkozás foglalkozik olyan tevékenységgel, ahol a jóteljesítési garancia és a garanciális visszatartás rendszeresen előforduló fogalmak a szerződésekben, valamint a számlázóprogram használata során számla kiállításakor is szükséges lehet a használatuk.

Jóteljesítési garancia

A vállalkozói, alvállalkozói (jellemzően építőipari kivitelezői) tevékenység végzése közben a vásárló a részteljesítések során egy a szerződésben meghatározott összeget visszatart és azt majd a teljes feladat elvégzésekor adja át a vállalkozónak. A vásárló ilyenkor szeretne biztos lenni abban, hogy miközben részteljesítésekért fizet a vállalkozónak, a megfelelő végső átadás is meg fog történni. Tehát a jóteljesítési garancia minden esetben egy, vagy több részszámlát és egy végszámlát feltételez. A jóteljesítési garancia összege adóalapot képez, tehát számításának módja szerint a bruttó végösszegből levonandó a garancia összege és majd a végszámlán kerül feltüntetésre.

Az Ügyvitel.Net Számla Optimum és az Ügyvitel.Net Készlet Optimum számlázóprogram­okban, amennyiben olyan számlát kívánunk kiállítani, mely tartalmaz jóteljesítési garanciát, az alábbiak szerint kell eljárnunk:

1. A számlázóprogram elindítása után a beállítások menüpontban bekapcsoljuk a "garanciális és jóteljesítési visszatartás kezelése" funkció­t.

2. Számla készítésekor a visszaigazoló ablakon megadjuk a jóteljesítési garancia összegét.

3. Ezután kiállítható a jóteljesítési garancia összegét tartalmazó számla.

4. Végteljesítéskor kiállított számlán meg kell adni a project során visszatartott jóteljesítési garancia összegeit, de ellentétes előjellel.

Jóteljesítési garancia megjelenítése az első számlán a számlázóprogramban Jóteljesítési garancia megadása a második számlán a számlázóprogramban Jóteljesítési garancia megjelenítése a második számlán a számlázóprogramban Jóteljesítési garancia megadása a végszámlán a számlázóprogramban Jóteljesítési garancia megjelenítése a végszámlán a számlázóprogramban Jóteljesítési garancia megjelenítése a számlák listájában a számlázóprogramban

Garanciális visszatartás

A vásárló a teljes fizetendő összeg szerződésben meghatározott részének meghatározott ideig tartó visszatartás­ával szeretné saját magát bebiztosítani, hogy a megvásárolt termék, vagy szolgáltatás biztosan a megfelelő minőségben készült el. Tehát a megállapodott határidő elérkezésével a garanciális visszatartás összegét is átadja a vállalkozónak, alvállalkozónak.

Az Ügyvitel.Net Számla Optimum és az Ügyvitel.Net Készlet Optimum számlázóprogram­okban, amennyiben olyan számlát kívánunk kiállítani, mely tartalmaz garanciális visszatartás­t, az alábbiak szerint kell eljárnunk:

1. A számlázóprogram elindítása után a beállítások menüpontban bekapcsoljuk a "garanciális és jóteljesítési visszatartás kezelése" funkciót.

2. Számla készítésekor a visszaigazoló ablakon megadjuk a garanciális visszatartás összegét és határidejét.

3. Ezután kiállítható a garanciális visszatartás összegét tartalmazó számla.

4. Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­jai a számlák listájában a garanciális visszatartás határidejének lejártakor jelzik, hogy aktuálissá vált a számla összegének visszatartott része.

Garanciális visszatartás megadása a számlázóprogramban az első részszámlán Garanciális visszatartás megjelenítése a számlázóprogramban az első részszámlán Garanciális visszatartás megadása a számlázóprogramban a második részszámlán Garanciális visszatartás megjelenítése a számlázóprogramban a második részszámlán Garanciális visszatartás megadása a számlázóprogramban a végszámlán Garanciális visszatartás megjelenítése a számlázóprogramban a végszámlán Garanciális visszatartás kezelése a számlázóprogramban a számlák listájában Garanciális visszatartás kezelése a számlázóprogramban a számlák listájában esedékesség napján

A teljes folyamat kezelését az alábbi videón tekintheti meg:

 

Próbálja ki a garanciális visszatartás és jóteljesítés garancia funkciókat minden kötelezettségtől mentesen

az Ügyvitel.Net Számla Optimum számlázó- és CRM rendszer,

vagy az Ügyvitel.Net Készlet Optimum számlázó-, raktárprogram és CRM rendszer

DEMO-verziójában!

 

Jellemzően az építőiparban tevékenykedő partnereinknek a jóteljesítési garancia és garanciális visszatartás kezelését még kombinálni kell a fordított adózásra vonatkozó törvényi szabályozás szerint is, így ha csak számológépük lenne, sok kényelmetlenséggel járna egy-egy számla kiállítása.

A fordított áfa kezelését minden Ügyvitel.Net számlázóprogram a fordított adózásra vonatkozó szabályok szerint valósítja meg, melyekről bővebb információt az alábbi linkre kattintva olvashat.

További információk: 

Tájékoztató az adóhatóságtól a belföldi adóalanyok közötti fordított adózáshoz a más adóalanyokról kérhető tájékoztatásról.

Fordított adózás az általános forgalmi adó rendszerében.


Minden jog fenntartva 2017. Ügyvitel.Net Kft.